Съставите на Уругвай и Парагвай 0:0 в световна квалификация от зона Южна

...
Съставите на Уругвай и Парагвай 0:0 в световна квалификация от зона Южна
Коментари Харесай

Уругвай не намери пътя към победата в последния мач на Луис Суарес с национлната фланелка

Съставите на Уругвай и Парагвай 0:0 в международна подготовка от зона Южна Америка за Мондиал 2026. Двубоят ще се запомни най-много с това, че бе последният за легендата на " урусите " Луис Суарес с националната фланелка. 

Когато  " Ел Пистолеро "  излезе на терена за своята 143-та и последна интернационална изява, стадион " Сентенарио "  кипеше от страсти. Започвайки последната страница от именитата си кариера, 37-годишният футболист, единствено месеци след трагичния си изравнителен гол в 92-ата минута против Канада, който оказа помощ на Уругвай да завоюва бронзовите медали на Копа Америка, се издигна на висота с ножичен удар, който се разтресе в гредата в 19-ата минута.

Албироха " беше този, който заплаши единствено момент по-рано с сходно осъществяване, само че ефектният удар от далечна отдалеченост на Хулио Енсисо в 13-ата минута се спря в левия непряк дирек.

След като и двата тима удариха гредата в границите на няколко минути, играта бързо се трансформира в спекулация от край до край.

Все отново парагвайците стигнаха до доста положително голово състояние в 31-ата минута, когато Мигел Алмирон излезе самичък против Серхио Рочет, само че вратарят се оправи със задачата с отлично избавяне, с цел да резервира равенството в резултата.

След почивката тимът на Марсело Биелса стартира да господства, а Парагвай изпита прекомерно познато отчаяние. Диего Гомес, получавайки топката на границата на наказателното поле, видя по какъв начин ударът му преодоля Рочет единствено с цел да се отбие от левия непряк дирек.

Шансовете на Уругвай да се класира за пети следващ път на Световното състезание наподобяват огромни, до момента в който Парагвай преследва първо класиране на подобен огромен конгрес от 2010 година насам.

В момента " урусите " заемат второт място в класирането с актив от 14 точки, до момента в който Парагвай е седми с 6.
 Легендата Луис Суарес разгласи значима вест през сълзи
Легендата Луис Суарес разгласи значима вест през сълзи

На конференция преди мача Уругвай - Парагвай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР